top of page
StaarAdvies-advies bij staar.jpg
Eye Care Foundation

StaarAdvies en Eye Care Foundation samen voor goede oogzorg

Onze droom is om een ​​einde te maken aan vermijdbare blindheid en slechtziendheid en zo de mogelijkheid van kwetsbare mensen te verbeteren om inkomen te verdienen en een bijdrage te leveren aan de leefgemeenschap.

 

Het voorkomen en genezen van blindheid is in 75% van de gevallen mogelijk door preventie, (tijdig) een bril op de juiste sterkte en staaroperaties. Met lokale overheden en steun van donateurs zet Eye Care Foundation structurele oogzorg en infrastructuur op en maken ze de (financiële) drempel zo laag mogelijk, zodat ook de allerarmsten gebruik kunnen maken van adequate oogzorg.

 

Voorlichting, mogelijk maken van directe oogzorg, infrastructuur, opgeleide medische staf, materiaal en onderzoek zijn pijlers van de aanpak.

StaarAdvies gelooft in goede zorg voor iedereen. Daarom gaat er €3,- van uw consult naar iemand die een bril of staaroperatie nodig heeft en voor wie oogzorg geen vanzelfsprekendheid is. 

 

Wist u dat:

  • € 3,00 een bijdrage kan leveren aan voorlichting.

  • Het € 10,00 kost om in een afgelegen gebied een oogmeting uit te voeren.

  • Een bril op sterkte € 15,00 kost voor schoolgaande jeugd.

  • Een staaroperatie € 35,00 kost. Dit is inclusief een nieuwe lens en de medicatie. 

Oogmeting in afgelegen gebied

Gunt u ook mensen toegang tot oogzorg?

Dank voor uw steun!

Wilt u graag meer weten over staar of heeft u nog vragen naar aanleiding van uw bezoek bij de oogarts. Maak dan een online afspraak met StaarAdvies. 

Beter zicht

op staar

helder StaarAdvies op maat vanuit uw huis

bottom of page