top of page
StaarAdvies-advies bij staar.jpg
hoe lang

Hoe lang gaat een kunstlens / IOL mee?

De nieuwe kunstlens gaat u hele leven lang mee. Deze is niet aan slijtage onderhevig en zal gewoon prima blijven functioneren.

 

Kun je een kunstlens opnieuw vervangen?

De nieuwe kunstlens gaat uw hele leven mee. Deze hoeft dus niet vervangen te worden. In hele uitzonderlijke gevallen kan er voor gekozen worden om de kunstlens te vervangen. Dit kan gebeuren doordat er misschien net de verkeerde lens in is gezet of omdat iemand niet aan de (premium) lens kan wennen. Aan deze ingreep kleven risico’s en uw oogarts zal dit dan ook uitvoerig met u bespreken.

 

Welke kunstlenzen zijn er?

Inmiddels zijn er verschillende soorten kunstlenzen. Vaak wordt er gekozen voor de monofocale lens. Met deze lens is het mogelijk scherp te zien op één afstand. Inmiddels zijn er ook torische lenzen die de cylindersterkte kunnen corrigeren. EDOF lenzen die op afstand en op computerafstand scherp stellen en multifocale lenzen die op alle afstanden een scherp beeld geven. Elke lens heeft zijn voor- en nadelen. Bespreek met uw oogarts wat voor u de beste oplossing is.

Wilt u meer lezen over de verschillende type IOL’s? Lees dan hier dit artikel.

 

 

Wat zijn premium lenzen?

Premium lenzen is een verzamelnaam voor alle intra oculaire lenzen (IOL’s) die speciaal ontwikkeld zijn om zo scherp mogelijk te kunnen zien zonder correctie. Voor deze lenzen wordt altijd een eigen bijdrage gevraagd. Een standaard monofocale lens is geen premium lens.

opnieuw vervangen
kunstlenzen
premium

Wilt u graag meer weten over staar of heeft u nog vragen naar aanleiding van uw bezoek bij de oogarts. Maak dan een online afspraak met StaarAdvies. 

Beter zicht

op staar

helder StaarAdvies op maat vanuit uw huis

bottom of page